• Voor 16.00 uur besteld? Morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 20,- in de Benelux
  • Achteraf betalen (op factuur)

T: +31 (0)499 49 00 16 (Op werkdagen van 8:30 - 17:00)

Menu Sluit

Baby-kind sleutels

Hoewel we er liever niet aan denken, komt het bij baby’s en kinderen helaas ook voor dat zij in een reanimatiesituatie terecht komen. Kinderen zijn ten opzichte van volwassenen verschillend in met name lichaamsbouw en -grootte. Voor hulpverleners vergt dit daardoor een andere aanpak dan bij de reanimatie van volwassenen. Niet alle AED apparaten hebben een specifiek ontwikkeld reanimatie protocol voor kinderen. Philips Heartstart FRX werkt in dit geval  met een baby-kind sleutel. Wilt u meer informatie over de benodigde apparatuur tijdens een kinderreanimatie? Onze klantenservice is bereikbaar op doordeweekse dagen van 08:30 tot 17:00 via +31 499 490 016.

2 artikelen

per pagina

2 artikelen

per pagina

Benodigdheden kinderreanimatie

De reanimatie voor kinderen verloopt iets anders van voor volwassenen. Voor kinderen van 1 tot 8 jaar (of minder dan 25 kg) wordt door de Nederlandse Reanimatie Raad aanbevolen om elektroden te gebruiken die speciaal voor deze groep zijn ontworpen. Deze baby & kind elektroden kunt u ook in onze webshop terugvinden.

AED bij kinderen

Er zijn geen specifieke AED apparaten voor kinderen gemaakt. Een groot aantal AED-apparaten hebben een knop/kinderprogramma waarmee met dezelfde elektroden voor volwassenen ook kinderen behandelt kunnen worden. In dit geval wordt het energieniveau van de schok teruggebracht naar 50-75 joule. Deze AED’s zijn dus speciaal aangepast zijn om kinderen te reanimeren. Daarnaast zijn er een aantal AED’s die het Joule niveau automatisch aanpast wanneer kinderelektroden worden aangesloten. Bij kinderen boven de 8 jaar of zwaarder dan 25 kg kunt u een standaard AED gebruiken.

Baby reanimatie

Voor baby’s (waarbij het kind nog jonger dan 1 jaar is) gelden dezelfde richtlijnen als bij kinderen jonger dan 8 jaar. Het enige verschil hierbij is dat de borstcompressie met twee vingers gegeven dient te worden.

Philips Heartstart Baby-Kind sleutel

Bent u in het bezit van een Philips FRx of een Philips FR3? Dan heeft u geen aparte elektroden nodig, maar moet u in het bezit zijn van de baby-kind sleutel. Met deze sleutel kunt u direct de kinderreanimatie starten.

Doordat er geen gebruik van pads gemaakt wordt, hoeven de elektroden ook niet verwisselt te worden, wat tijd bespaart en geen dubbele kosten gemaakt worden wat betreft het onderhoud van de elektroden.

Hoe werkt het precies?

Plaats de sleutel in de daarvoor bestemde opening van de AED en deze gaat automatisch over naar het baby/kind protocol. De AED past het energieniveau aan en een schok met een veilig aantal joule. Verwijder de sleutel na gebruik uit het apparaat. Bij een volgende kinderreanimatie kan deze opnieuw gebruikt worden. Bij AED’s met een baby/kind sleutel heeft u geen aparte kinderelektroden nodig.

Hulpmiddelen voor kinderreanimatie nodig? Wij helpen u graag verder!

Mocht u hulpmiddelen nodig hebben specifiek voor kinderreanimatie of verder vragen hebben over de werking van de baby-kind sleutel, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij staan u graag te woord op doordeweekse dagen van 08:30 tot 17:00 via +31 (0)499 49 00 16.

  • AED in de praktijk

    Dankzij het advies van AED-Partner heeft RAI Amsterdam de juiste AED aangeschaft. Onze gasten kunnen binnen drie minuten een AED tot de beschikking hebben, indien de situatie dit vereist.

    Ryan Tan, RAI Amsterdam