• Voor 16.00 uur besteld? Morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 20,- in de Benelux
  • Achteraf betalen (op factuur)

T: +31 (0)499 49 00 16 (Op werkdagen van 8:30 - 17:00)

Menu Sluit

AED elektroden

Als er sprake is van een noodsituatie waarbij een AED apparaat nodig is, dan hebben AED elektroden een cruciale rol hierin. Tijdens een reanimatie worden namelijk de AED elektroden op het bovenlichaam geplakt, zodat vervolgens het opwekken van een normale hartslag zo snel mogelijk wordt gestart. AED elektroden geven de elektrische schok vanuit het AED apparaat door op het slachtoffer. U begrijpt dat een goede elektrische geleiding is doorslaggevend in een succesvolle reanimatie. Op zulke belangrijke momenten is het zaak dat u direct en goed kan handelen!

De elektroden bevatten een plakkende, kleverige gel voor een goede elektrische geleiding. Deze gel kan na verloop van tijd uitdrogen en daarom is er een uiterste houdbaarheidsdatum. Ook na inzet van uw AED apparaat dient u deze te verwisselen. De houdbaarheidsdatum kunt u terug vinden op de verpakking. Is deze verlopen? Vervang deze dan zo snel mogelijk zodat uw AED apparaat weer optimaal inzetbaar is!

Artikelen 37-42 van 42

Pagina
per pagina

Artikelen 37-42 van 42

Pagina
per pagina

Elektroden AED

Bij een reanimatie worden de AED elektroden op de borstkas geplakt. Indien een AED de hartslag heeft geanalyseerd, kan de AED overgaan tot het geven van een schok. Dit gebeurt middels de elektroden.

Plaatsing AED elektroden op het lichaam

Waar moet u de elektroden plaatsen? Er zijn 2 elektroden, de ene wordt geplaatst  op de rechterkant van de borst onder het sleutelbeen en de andere aan de linkerzijde van de borstkast, ter hoogte van de ribben. Betreft het een kind vanaf 1 jaar tot 8 jaar dan is het aan te bevelen om AED elektroden voor kinderen te gebruiken die hiervoor speciaal ontworpen zijn.

Mocht deze niet aanwezig zijn kunt u de normale elektroden gebruiken, maar deze dienen wel op een andere manier aangebracht te worden. Bij een kind moet één van de elektroden  in het midden van de borstkast geplaatst worden en de ander tussen de schouderbladen.

Door de elektroden op de juiste manier te plaatsen kan er een meting van de benodigde weerstand plaatsvinden en de juiste schok worden afgegeven. Tegenwoordig zijn alle elektroden omwisselbaar (ze kunnen zowel op de borst als in de zij geplaatst worden).

De kwaliteit van een reanimatie hangt samen met de snelheid en de diepte van een reanimatie. Sommige elektroden bevatten een ‘puk’.  Deze ‘puk’ wordt op het borstbeen geplaatst, waarop de hulpverlener reanimeert. Hierdoor kan de AED aangeven of de snelheid of compressiediepte van reanimatie aangepast dient te worden. Vooral in een stressvolle situatie is het fijn om te weten of de reanimatie goed gaat.

AED elektroden vervangen

U vervangt de elektroden wanneer de houdbaarheid is verlopen of wanneer de AED elektroden zijn gebruikt. De houdbaarheid van de AED elektroden varieert van 24 tot 60 maanden. Naast de elektroden heeft de AED batterij ook een vervangend karakter. Als de AED bij ons wordt geregistreerd zorgen wij dat we u proactief op de hoogte houden wanneer een batterij of elektroden vervangen dienen te worden. Hierdoor heeft u een veel hogere inzetbaarheidsgarantie en zorgt u ervoor dat er geen mensenlevens onnodig verloren gaan.

Nieuwe AED elektroden nodig? AED-Partner helpt u graag verder!

Merkt u dat uw elektroden aan vervanging toe zijn? Dan vindt u bij AED-Partner een uitgebreid assortiment met de bekende merken waaronder: Zoll, Philips, Cardiac, Science, Defibtech en Physio-Control. Bekijk online het ruime assortiment en mocht u er niet uitkomen denken wij graag met u mee. Onze klantenservice is bereikbaar op doordeweekse dagen van 08:30 tot 17:00 via +31 (0)499 49 00 16.

  • AED in de praktijk

    Dankzij het advies van AED-Partner heeft RAI Amsterdam de juiste AED aangeschaft. Onze gasten kunnen binnen drie minuten een AED tot de beschikking hebben, indien de situatie dit vereist.

    Ryan Tan, RAI Amsterdam