• Voor 16.00 uur besteld? Morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf € 20,- in de Benelux
 • Achteraf betalen (op factuur)

T: +31 (0)499 49 00 16 (Op werkdagen van 8:30 - 17:00)

Menu Sluit

AED in de buurt

 • AED in de buurt

  Maak uw buurt veiliger met een AED
  AED in de buurt

Met een AED in de buurt vergroot u de hartveiligheid in uw buurt aanzienlijk. Indien iemand door een hartstilstand (circulatiestilstand) wordt getroffen, dient de AED binnen 6 minuten bij het slachtoffer aanwezig te zijn voor de optimale overlevingskansen. Iedere minuut dat de AED later bij het slachtoffer aanwezig is, verkleint de overlevingskans met 10%. 

AED in mijn buurt

Een AED apparaat in de buurt is geen overbodige luxe wanneer u uzelf bedenkt dat hart- en vaatziekten in Nederland overlijdensoorzaak nr. 1 is. Een reanimatie in de buurt komt regelmatig voor. Daarom is het goed dat u zich met uw buurt voorbereidt op een levensbedreigende situatie. U kunt hierbij het verschil maken.

Mensenlevens gaan verloren door niet-dekkend AED netwerk
Per dag krijgen 30 mensen een hartstilstand buiten het ziekenhuis, dit zijn 10.000 mensen per jaar. In Nederland vinden er zon 8000 reanimaties buiten het ziekenhuis plaats. In 70% van de gevallen wordt de reanimatie thuis gedaan, en in 75% van alle gevallen wordt er al door omstanders gereanimeerd, voordat de ambulance arriveert. Het Nederlandse AED netwerk is nog niet dekkend en er gaan dagelijks onnodig mensenlevens verloren.

Waar vind ik een AED?

Maar waar vind ik een AED? Een terechte vraag. Indien de hulpdiensten door een omstander worden gealarmeerd, wordt er een Whatsapp vanuit de database van HartslagNu bericht uitgestuurd. Dit bericht wordt naar alle aangesloten burgerhulpverleners (in de buurt van het slachtoffer) verzonden. In dit bericht staan de volgende gegevens:

 • De locatie van het slachtoffer
 • De locatie van de dichtstbijzijnde AED
 • De toegankelijkheid van de AED (pincode, tijd waarop de AED bereikbaar is, indien de AED binnen is geplaatst)

Een AED kaart is hierdoor ook niet nodig. Gelukkig is deze informatie bij de hulpdiensten beschikbaar en kan de hulpverlener eenvoudig de dichtstbijzijnde AED vinden. De AED komt hierdoor op een zo efficient mogelijke manier naar het slachtoffer toe.
AED-Partner heeft ruim 40.000 AED's geleverd en kan u altijd verder helpen bij het plaatsen van een AED in uw buurt.

 • Meer weten over de aanschaf van een AED in uw buurt?

  Neem dan contact met ons op. Neem contact op
  Meer weten over de aanschaf van een AED in uw buurt?

Buurtinitiatief

Met een AED in de buurt wordt de hartveiligheid in de buurtwijk aanzienlijk vergroot. Indien iemand door een hartstilstand (circulatiestilstand) wordt getroffen, dient de AED binnen 6 minuten bij het slachtoffer aanwezig te zijn voor optimale overlevingskansen. Iedere minuut dat de AED later bij het slachtoffer aanwezig is, verkleint de overlevingskansen met 10%.

Bekijk alle AED's 

Waar AED
Het Nederlandse AED netwerk is nog niet dekkend. Een buurtinitiatief is daarom een goede zet om de wijk hartveiliger te maken. De AED kan het beste op een centrale, goed zichtbare en goed bereikbare plaats te worden bevestigd. Hierdoor kan de hulpverlener de AED zo snel mogelijk bij het slachtoffer krijgen. Om uw buurt hartveiliger te maken hebben we daarom de volgende aanbiedingen voor u samengesteld:

AED registreren

Ook als u zelf geen AED bezit, kunt u uw voordeel doen met deze apparaten. Eigenaren zullen graag bereid zijn hun AED bij u in te zetten. Maar dan moet u natuurlijk wel weten waar bij u in de buurt een AED te vinden is... In vijf minuten tijd kunt u uw huis of bedrijf een stuk hartveiliger maken. Gratis! Wacht niet tot het moment dat u te maken krijgt met een hartstilstand: als u dan nog moet gaan zoeken naar de dichtstbijzijnde AED, verspilt u kostbare tijd waarin u ook had kunnen beginnen met de reanimatie.

Het aanmelden AED locatie kan bij verschillende instanties. Let wel: de databases communiceren niet met elkaar. De AED registreren kan daarom het beste gedaan worden in de database van HartslagNu. Deze database is gekoppeld aan de meldkamers van 112. Daarnaast registreert AED-Partner de AED in onze eigen database. Hierdoor weten wij precies wanneer de batterij en elektroden vervangen dienen te worden en houden u hier proactief van op de hoogte, Het is een goede zet om een AED te plaatsen en samen zorgen we ervoor dat de AED zoveel mogelijk mensenlevens kan redden.

Meer weten over AED's in uw buurt? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op