• Voor 16.00 uur besteld? Morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf € 20,- in de Benelux

T: +31 (0)499 49 00 16 (Op werkdagen van 8:30 - 17:00)

Menu Sluit

AED in de buurt

Met een AED in de buurt vergroot u de hartveiligheid in uw buurt aanzienlijk. Indien iemand door een hartstilstand (circulatiestilstand) wordt getroffen, dient de AED binnen 6 minuten bij het slachtoffer aanwezig te zijn voor de optimale overlevingskansen. Iedere minuut dat de AED later bij het slachtoffer aanwezig is, verkleint de overlevingskans met 10%. Start zelf een actie en voorzie uw buurt nu extra voordelig met een AED en AED buitenkast. Door de AED in een buitenkast te plaatsen krijgt de AED een maatschappelijke functie en kunnen er nog meer mensenlevens worden gered.

Buurtinitiatief
Met een AED in de buurt wordt de hartveiligheid in de buurtwijk aanzienlijk vergroot. Indien iemand door een hartstilstand (circulatiestilstand) wordt getroffen, dient de AED binnen 6 minuten bij het slachtoffer aanwezig te zijn voor optimale overlevingskansen. Iedere minuut dat de AED later bij het slachtoffer aanwezig is, verkleint de overlevingskansen met 10%.

De tekst loopt door onder de producten.

De korting wordt in het winkelmandje berekend. Deze actie is geldig t/m 31 december 2018 en niet geldig i.c.m. andere aanbiedingen, kortingen of premiesparen.

GRATIS 5 jaar service t.w.v. € 190,80 per jaar (incl. BTW)
Naast de scherpe pakketprijs bieden we een gratis servicepakket aan. Zodat u een optimale inzetbaarheidsgarantie heeft.
Het servicepakket bevat:

 • AED-Partner Service Center
 • Status & onderhoudsbewaking van uw AED
 • AED ingezet, wij zijn er binnen 6 uur
 • Melding AED inzet 24/7
 • Inclusief kosten onderdelen
 • Gratis vervangende AED bij storing
 • Gratis service op lokatie na gebruik van uw AED*
 • Uitlezen ECG op lokatie*

* Deze kosten worden in rekening gebracht en kunt u zelf declareren bij de Veiligheidsregio zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan.


Verschillen tussen de Philips Heartstart FRx en de Zoll AED Plus automaat

 • Doordat de Zoll AED Plus een volautomatische AED is, hoeft er geen schokknop ingedrukt te worden. De volledige aandacht van de hulpverlener gaat hierdoor uit naar het slachtoffer.
 • De kwaliteit van een reanimatie hangt voor een groot gedeelte af van de snelheid van de borstcompressies en de compressiediepte. De Zoll AED Plus geeft realtime feedback aan de hulpverlener om deze te begeleiden in het reanimatieproces. Zo wordt een optimale reanimatie gewaarborgd.
 • De Philips Heartstart FRx voert iets frequenter haar zelftesten uit dan de Zoll AED Plus automaat. Hierdoor weet de eigenaar van de AED eerder wanneer een AED niet ingezet kan worden.
 • Door de visuele oplichtende icoontjes wordt de gebruiker van een Zoll AED Plus automaat beter begeleid tijdens een kritieke situatie.

Waar vind ik een AED?
Maar waar vind ik een AED? Een terechte vraag. Indien de hulpdiensten door een omstander worden gealarmeerd, wordt er een Whatsapp vanuit de database van HartslagNu bericht uitgestuurd. Dit bericht wordt naar alle aangesloten burgerhulpverleners (in de buurt van het slachtoffer) verzonden. In dit bericht staan de volgende gegevens:

 • De locatie van het slachtoffer
 • De locatie van de dichtstbijzijnde AED
 • De toegankelijkheid van de AED (pincode, tijd waarop de AED bereikbaar is, indien de AED binnen is geplaatst)

Een AED kaart is hierdoor ook niet nodig. Gelukkig is deze informatie bij de hulpdiensten beschikbaar en kan de hulpverlener eenvoudig de dichtstbijzijnde AED vinden. De AED komt hierdoor op een zo efficient mogelijke manier naar het slachtoffer toe.

AED in mijn buurt

Een AED apparaat in de buurt is geen overbodige luxe wanneer u uzelf bedenkt dat hart- en vaatziekten in Nederland overlijdensoorzaak nr. 1 is. Een reanimatie in de buurt komt regelmatig voor. Daarom is het goed dat u zich met uw buurt voorbereidt op een levensbedreigende situatie. U kunt hierbij het verschil maken.

Mensenlevens gaan verloren door niet-dekkend AED netwerk
Per dag krijgen 30 mensen een hartstilstand buiten het ziekenhuis, dit zijn 10.000 mensen per jaar. In Nederland vinden er zon 8000 reanimaties buiten het ziekenhuis plaats. In 70% van de gevallen wordt de reanimatie thuis gedaan, en in 75% van alle gevallen wordt er al door omstanders gereanimeerd, voordat de ambulance arriveert. Het Nederlandse AED netwerk is nog niet dekkend en er gaan dagelijks onnodig mensenlevens verloren.

Waar AED
Het Nederlandse AED netwerk is nog niet dekkend. Een buurtinitiatief is daarom een goede zet om de wijk hartveiliger te maken. De AED kan het beste op een centrale, goed zichtbare en goed bereikbare plaats te worden bevestigd. Hierdoor kan de hulpverlener de AED zo snel mogelijk bij het slachtoffer krijgen.

AED kopen voor thuis

Een AED voor thuis is geen gek idee. Het is natuurlijk nog fijner als het idee door de buurt wordt gedragen en de kosten kunnen worden verdeeld. Door draagvlak te creëren zorgt u niet alleen voor een betere financiële haalbaarheid, maar zorgt u er ook voor dat het idee meer in de buurt begint te spelen. Haal het idee eens aan op bijvoorbeeld een wijkoverleg of tijdens een ledenvergadering van uw vereniging.

AED registreren

Het aanmelden AED locatie kan bij verschillende instanties. Let wel: de databases communiceren niet met elkaar. De AED registreren kan daarom het beste gedaan worden in de database van HartslagNu. Deze database is gekoppeld aan de meldkamers van 112. Daarnaast registreert AED-Partner de AED in onze eigen database. Hierdoor weten wij precies wanneer de batterij en elektroden vervangen dienen te worden en houden u hier proactief van op de hoogte, Het is een goede zet om een AED te plaatsen en samen zorgen we ervoor dat de AED zoveel mogelijk mensenlevens kan redden.