• Voor 16.00 uur besteld? Morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 20,- in de Benelux
  • Achteraf betalen (op factuur)

T: +31 (0)499 49 00 16 (Op werkdagen van 8:30 - 17:00)

Menu Sluit

AED buitenkasten

Door de AED in een buitenkast te plaatsen krijgt deze een maatschappelijke functie en kan iedereen altijd hulp bieden. AED-Partner levert buitenkasten van de merken Rotaid en Aivia.

Waarom een verwarmde kast?
Bij temperaturen onder 0°C bestaat het risico dat uw AED niet inzetbaar is. Daarom vindt u bij ons alleen verwarmde AED buitenkasten.

11 artikelen

per pagina

11 artikelen

per pagina

3 tips om rekening mee te houden bij aanschaf van een buitenkast AED: 

  • Bereikbaarheid - Plaats de AED op een makkelijk bereikbare locatie, zodat de AED beschikbaar is voor iedereen.
  • Toegankelijk - Een kast met alarm of met een pincode? Het is belangrijk dat u snel bij de AED kan, iedere seconde telt.
  • Stroomvoorziening - Bij het plaatsen van de kast is een stroomvoorziening nodig voor de verwarming, het alarm en de verlichting.

AED kast met pincode

Door een AED kast met pincode aan te schaffen, zorgt u ervoor dat de diefstal wordt bemoeilijkt. Stelt u zich echter de volgende situatie voor: een hulpverlener heeft een bericht ontvangen met de locatie van de AED en van het slachtoffer. Eenmaal aangekomen op de locatie van de AED treft de hulpverlener de AED aan in een buitenkast met pincode. De pincode is meegestuurd in het bericht. Door de stress en de extra handeling die de situatie met zich meebrengt, werkt de pincode vertragend. Iedere seconde telt in een levensbedreigende situatie. Daarom adviseert AED-Partner een AED kast buiten zonder een pincode of slot.

AED kast met alarm

Aivia en Rotaid buitenkasten hebben (afhankelijk van het model) een optie tot het voorzien van een alarm. In sommige gevallen gaat de AED kast met alarm niet alleen af bij diefstal, maar ook als men de kast geoorloofd opent. In het geval van een levensbedreigende situatie is er volop stress bij de hulpverlener. Als de hulpverlener de kast opdraait kan het alarm afgaan. Hierdoor kan de hulpverlener worden verward met een dief en worden tegengehouden door omstanders. AED-Partner adviseert daarom AED kasten zonder alarm.

Heeft u vragen over een AED buitenkast of wilt u een productdemonstratie? Neem gerust contact met ons op via +31 (0)499 49 00 16.

  • AED in de praktijk

    Dankzij het advies van AED-Partner heeft RAI Amsterdam de juiste AED aangeschaft. Onze gasten kunnen binnen drie minuten een AED tot de beschikking hebben, indien de situatie dit vereist.

    Ryan Tan, RAI Amsterdam