• Voor 16.00 uur besteld? Morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf € 20,- in de Benelux
 • Achteraf betalen (op factuur)

T: +31 (0)499 49 00 16 (Op werkdagen van 8:30 - 17:00)

Menu Sluit
Filter op

AED apparaten

Wat is een AED apparaat eigenlijk? Een AED is een hart reanimatie apparaat waarmee men een elektrische schok aan het hart kan toedienen. Door middel van een stroomstoot kan een hart met een ritmestoornis weer een normaal ritme krijgen.

3 artikelen

per pagina

3 artikelen

per pagina

AED apparaat kopen

Een AED is een medisch product, beschikbaar met veel opties. Een AED apparaat kopen kan hierdoor lastig zijn. Zeker als u nauwelijks bekend bent met medische producten zoals een AED apparaat. Wilt u een schokapparaat kopen? Denk dan bijvoorbeeld aan de onderstaande aandachtspunten.

Tips bij aankoop van een AED apparaat

 • Heeft uw AED een maatschappelijke functie? Plaats hem dan in een buitenkast, zodat hij voor iedereen toegankelijk is;
 • Hoe snel kan men bij de AED zijn? Als stelregel wordt 6 minuten gerekend dat een AED apparaat bij het slachtoffer dient te zijn. Dit bepaald het aantal AED’s per locatie;
 • Niet ieder AED apparaat is even betrouwbaar. De betrouwbaarheid hangt af van het keurmerk, de frequentie van de zelftesten en de capaciteit van de batterij. FDA richtlijnen borgen de kwaliteit en stellen eisen aan de veiligheid van het product. De zelftesten bestaan uit: aanwezigheid en functionaliteit van de elektroden, test op aanwezigheid van de batterij en werking van de condensator. De zelftesten hebben een impact op de capaciteit van de batterij.
 • Moet u kiezen uit een AED halfautomaat of volautomaat? Het is wetenschappelijk aangetoond dat een volautomatische AED een hoger succespercentage heeft dan een halfautomatische variant. Ook de wijze van schokafgifte heeft een grote impact. Een variabel oplopend schokprotocol zal een grotere impact hebben dan een schokprotocol wat vaste schokken afgeeft.
 • Geeft de AED ondersteuning bij reanimatie? Het gebruik van een AED apparaat is een ingrijpende gebeurtenis. Het is van belang dat de inzet soepel en zo succesvol mogelijk verloopt. De reanimatie instructie, tempo aanduiding van de hartmassage, feedback op de reanimatie en de compressiediepte van reanimatie spelen hierbij een grote rol.

Kosten AED apparaat ondergeschikt aan kwaliteit

De kosten van een AED apparaat zijn afhankelijk van het merk en functionaliteiten van het AED hartmassageapparaat. Bij een AED apparaat aanschaffen wordt vaak naar de prijs van het reanimatie apparaat gekeken.

Prijs AED apparaat
In de optiek van AED-Partner is prijs ondergeschikt aan de kwaliteit van het apparaat. Een AED is een levensreddend medisch apparaat en moet altijd op een correcte manier functioneren. Heeft u een beperkt budget? Kijk dan naar een AED apparaat met de beste specificaties binnen uw budget. Een AED wordt in 8 tot 10 jaar afgeschreven.

Reanimatie apparaat kopen?

Wilt u een reanimatie apparaat kopen? U vergroot hiermee de overlevingskans van een slachtoffer met een levensbedreigende circulatiestilstand aanzienlijk. Hoe eerder de reanimatie (hartmassage en beademen) en defibrillatie bij een slachtoffer worden toegepast, des te groter de overlevingskans. Met een apparaat voor reanimatie, kan al een schok worden gegeven voordat de ambulance is gearriveerd.

Hulp nodig bij het kopen van uw AED apparaat?

Wilt u hulp bij keuze in het aan te schaffen AED apparaat of wilt u een productdemonstratie? Neem gerust contact met ons op via +31 (0)499 49 00 16.

 • AED in de praktijk

  Dankzij het advies van AED-Partner heeft RAI Amsterdam de juiste AED aangeschaft. Onze gasten kunnen binnen drie minuten een AED tot de beschikking hebben, indien de situatie dit vereist.

  Ryan Tan, RAI Amsterdam