• Voor 16.00 uur besteld? Morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 20,- in de Benelux
  • Achteraf betalen (op factuur)

T: +31 (0)499 49 00 16 (Op werkdagen van 8:30 - 17:00)

Menu Sluit

Gestolen AED

  • Gestolen AED?

    Voorkom verder leed met ons eenvoudige stappenplan
    Gestolen AED?

Gestolen AED? Jaarlijks worden er in Nederland duizenden AED’s verkocht. Helaas worden AED’s die buiten hangen soms vernield of gestolen. In dat geval is het belangrijk dat u weet wat u moet doen. Daarom hebben we eenvoudig stappenplan voor uw samengesteld:

1. Doe aangifte bij de politie
Het is van groot belang aangifte van diefstal of vermissing te doen bij de Politie, dit kan soms ook online (www.politie.nl). Bij het doen van aangifte zal men altijd vragen naar het unieke serienummer van de AED. Dit nummer kunt u terugvinden op de factuur of opvragen bij uw leverancier.

2. Neem contact op met uw leverancier
Met het registratienummer van de aangifte kunt u zelf of uw leverancier de AED als gestolen opgeven in het nationale project GestolenAED.nl. Een AED heeft op een gegeven moment onderhoud nodig: een software-update in verband met een protocolwijziging, een periodieke onderhoudsbeurt, wellicht een reparatie. Doordat iedere AED is voorzien van een uniek serienummer, loopt de nieuwe eigenaar op zo’n moment tegen de lamp.

3. Beeindig een eventueel servicecontract
Als u een servicecontract voor de AED heeft lopen, vergeet dan ook niet om deze te beeindigen. Zo zit u niet vast aan een contract waar u niets meer aan heeft. Bij ons geldt dat als u een nieuwe (vervangende) AED aanschaft, u opnieuw het eerste jaar gratis AED-service krijgt.

4. Schaf een nieuwe AED aan
Uw AED mag dan wel weg zijn, maar de reden dat u deze gekocht heeft niet. Het is een kostbare aanschaf, maar tegelijkertijd ook een mogelijk levensreddende. 

5. Wordt uw AED teruggevonden?
Hopelijk wordt uw AED tijdens de genoemde servicemomenten herkend als een gestolen AED. Mocht dat het geval zijn, dan kunt u mogelijk uw AED terugvorderen: artikel 86 lid 3 van Boek 3 van het Burgerlijk Wetboek stelt dat “de eigenaar van een roerende zaak, die het bezit daarvan door diefstal heeft verloren, deze gedurende drie jaren, te rekenen vanaf de dag van de diefstal af, als zijn eigendom kan opeisen”. Uitzondering hierop doet zich voor wanneer een particulier de AED van een bedrijf in een bedrijfspand heeft gekocht.