`

AED een must voor voetbalclubs

In Nederland en België krijgen jaarlijks 27.000 mensen een plotselinge hartstilstand. Ook op of rondom het voetbalveld. In zo’n situatie is snelle hulp levensbelangrijk. Hoe eerder met de reanimatie (incl. AED) gestart wordt, hoe groter de overlevingskans van het slachtoffer!

Het is daarom van levensbelang dat elke voetbalclub een werkende AED heeft. In Vlaanderen is dit zelfs verplicht. Zoek jij een AED voor de sportkantine of langs het veld van jouw voetbalclub? Bekijk dan hieronder 3 handige tips die je helpen bij jouw keuze.

Welke AED is geschikt voor een voetbalclub?

Je kunt bij de aanschaf van een AED onder meer op de volgende 3 punten letten:

1. Volautomatische AED
In openbare ruimtes zoals een sportkartine of voetbalveld varieert de reanimatie-ervaring van (potentiële) hulpverleners sterk. Het is daarom verstandig om voor een volautomatische AED te kiezen. Na detectie van een schokbaar hartritme kan een volautomaat namelijk volledig automatisch een elektrische schok toedienen aan het slachtoffer. Dit in tegenstelling tot halfautomatische AED’s, waarbij je als hulpverlener wél zelf op de schokknop moet drukken.

Het grote voordeel van een volautomaat is dat eventuele vertraging door 'druktwijfel' bij de hulpverlener wordt voorkomen. En dat redt levens: bij een hartstilstand telt elke seconde!

2. Meertalige AED
Om snel hulp te kunnen bieden is het belangrijk dat een hulpverlener de instructies van de AED kan verstaan en/of lezen. In een multiculturele omgeving is een meertalige AED daarom een goede keuze. Er zijn tweetalige, drietalige en zelfs viertalige AED’s op de markt. Bij deze AED’s kun je eenvoudig tijdens een inzet van taal switchen.

3. Check: kinderelektroden of kindknop?
Bij een hartstilstand denk je meestal vooral aan volwassen slachtoffers. Toch krijgen in Nederland en België ieder jaar ook een aantal jonge sporters een hartstilstand. Controleer daarom altijd wat de mogelijkheden van de AED zijn voor defibrillatie bij kinderen tot 8 jaar en/of 25 kg.

Zo is het voor sommige AED’s nodig om kinderelektroden bij te bestellen. Ook zijn er AED’s met een kindknop of kindersleutel, waarmee de hulpverlener een speciaal kinderprotocol in de AED kan activeren. Dit protocol zorgt er o.a. voor dat de AED een minder sterke schok geeft aan het kind

Heb je advies nodig welke AED het beste bij jouw voetbalclub past? Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen je graag verder.

Een voordelige AED voor jouw voetbalclub

Zoek je een betrouwbare AED voor jouw sportclub? Speciaal voor voetbalclubs biedt AED-Partner tijdelijk een voordelig promopakket aan voor de ZOLL/Cardiac Science Powerheart G5 volautomaat met CPR. In het promopakket zit naast een gebruiksklare AED ook een draagtas, binnenkast, CPR Rescue Kit en AED-sticker. Ook krijg je bij dit pakket onze All-in service 1 jaar gratis.

Je bestelt dit pakket t.w.v. €2.700 euro nu tijdelijk voor slechts €1.988,-!

Heb je vragen? Onze klantenservice helpt je graag.